Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, Οικονομολόγος


Γεννήθηκε το 1978 στο Κέηπ-Τάουν της Νότιας Αφρικής και κατάγεται απο Αρκαδική οικογένεια.

Τό 1985 σε ηλικία 6 ετών υφίσταται σοβαρό τραυματισμό του εγκεφάλου του από πυροβόλο όπλο στη Νότια Αφρική, τό οποίο προκαλεί απώλεια των 3/4 της όρασής του, δεξιά ημιπληγία άνω και κάτω άκρου και πλήρη απώλεια λόγου.

Σε μία ηλικία όπου αρχίζουν να σχηματίζονται τα πρώτα ανθρώπινα όνειρα και να ξεδιπλώνονται οι προοπτικές τις μελλοντικής ζωής για σχεδόν όλους τους ανθρώπους,ορθόνωνται μπροστά του δύο σκληρές επιλογές:Να υποταχτεί στη μοίρα του και να ακολουθήσει το δρόμο της υποταγής και της παραίτησης που επιφυλάσει μετά απο ένα τέτοιο τραγικό γεγονός τόσο η κοινωνία όσο και η ψυχρή επιστήμη η να δώσει τον σκληρό αγώνα της ζωής παλεύοντας στα ίσια τις προκαταλήψεις,τους αποκλεισμούς και τον ρατσισμό που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Δεν υποτάχτηκε ούτε για μία μέρα στη μοίρα του αλλά αντίθετα απο μικρό παιδί ρίχτηκε στη μάχη αντισυμβατικά και αποφασιστικά με πείσμα και συγκεκριμένους στόχους για μιά ζωή μέσα σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ρατσισμούς μέσα σε μια κοινωνία ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Επιστρέφει με την οικογένειά του στην Ελλάδα όπου αρχικά φοιτά στο ειδικό σχολείο αποκατάστασης αναπήρων ΘΕΟΤΟΚΟΣ και στη συνέχεια συνεχίζει σε κανονικό Δημοτικό,Γυμνάσιο και Λύκειο.Παρά τον βαρύ τραυματισμό τού εγκεφάλου επιδεικνύει εντυπωσιακή επίδοση και πρόοδο κατά τη διάρκεια του διαρρεύσαντος χρόνου από τον βαρύ τραυματισμό του.

Πολιτικοποιείται απο τα μαθητικά του χρόνια, παραμένοντας ιδεολογικά στο χώρο της ανένταχτης αριστεράς καθώς αντιλαμβάνεται τον ταξικό χαρακτήρα της περιθωριοποίησης των προσώπων με ειδικές ανάγκες και της ταύτισής τους με την ανικανότητα και την αντιπαραγωγικότητα.Οι συνθήκες που προσωπικά βιώνει διαμορφώνουν την πολιτική επαναστατική του φύση.

Αρχικά σπουδάζει στο Κρατικό Ιστιντούτο Επαγγελματικής κατάρτησης στην ειδικότητα Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης επί διετία καί παίρνει το δίπλωμα στα Ναυτιλιακά τό 2000.Κατοπίν εξετάσεων λαμβάνει και την Κρατική Πιστοποίηση ειδικευμένου στά Ναυτιλιακά από τον Ο.Ε.Ε.Κ, το 2001

Στη συνέχεια εισάγεται στο Τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2002 το οποίο τελειώνει το 2007.

Απο το 2004,παράλληλα με τις πανεπιστημιακές του σπουδές εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση σιδήρου όπου εξασφαλίζει μια θέση εργασίας.Εκεί το 2006 γίνεται μάρτυρας και άμεσος αποδέκτης της οικογενειακής οικονομικής κατάρρευσης,αποτέλεσμα της καταστροφής της μικρομεσαίας αυτής επιχείρησης απο το πανίσχυρο καρτέλ που ελέγχει τον κλάδο.

Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλαδος από το 2007

Με την ίδρυση της Αντιμονοπωλιακής Ένωσης STOPCARTEL το 2006 εντάσεται ενεργά σε αυτήν.Παίρνει μέρος σε όλες τις δημόσιες δράσεις,παραστάσεις και καταλήψεις στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και δικαστικούς αγώνες ενάντια στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών στο καρτέλ του Χαλυβα κλπ.

Το 2009 δραστηριοποιείται στο Πανελλαδικό Κίνημα των Διοδίων "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και παίρνει ενεργό μέρος στις καταλήψεις σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα.

Συντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ STOPCARTEL www.stopcartel.org και μέλος της ομάδας ενημέρωσης της διαδικτυακής τηλεόρασης STOPCARTEL TV απο το 2006.

Μέλος του ΔΣ του STOPCARTEL απο το 2010 και υπεύθυνος του Δικτύου Ενημέρωσης,δίνει σε καθημερινή βάση τη μάχη για την πληροφόρηση των πολιτών βρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ

1.Πτυχιούχος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Πειραιά τό 2007.

ΠΟΡΕΙΑ

1.Μέλος του Δ.Σ. του Αντιμονοπωλιακού κινήματος STOPCARTEL απο το 2010.

Συντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ STOPCARTEL www.stopcartel.org και μέλος της ομάδας ενημέρωσης της διαδικτυακής τηλεόρασης STOPCARTEL TV απο το 2006.

2.Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλαδος

3.Μέλος του Πανελλαδικού Κινήματος του Διοδίων "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" απο το 2009

4.Πτυχιούχος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Πειραιώς τό 2007.

5.Φοιτητής Τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μεταξύ 2002-2007.

6.Σπουδαστής στο Κρατικό Ιστιντούτο Επαγγελματικής κατάρτησης στην ειδικότητα Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης επί διετία καί Διπλωματούχος στα Ναυτιλιακά τό 2000.Κατοπίν εξετάσεων έλαβε και την Κρατική Πιστοποίηση ειδικευμένου στά Ναυτιλιακά από τον Ο.Ε.Ε.Κ, το 2001

7.Επιστρέφει με την οικογένειά του στην Ελλάδα όπου αρχικά φοιτά σε ειδικό σχολείο αποκατάστασης αναπήρων και στη συνέχεια συνεχίζει σε κανονικό Δημοτικό,Γυμνάσιο και Λύκειο.Παρά τον βαρύ τραυματισμό τού εγκεφάλου επιδεικνύει εντυπωσιακή επίδοση και πρόοδο κατά τη διάρκεια του διαρεύσαντος χρόνου από τον βαρύ τραυματισμό του.

8.Τό 1985 σε ηλικία 6 ετών υφίσταται σοβαρό τραυματισμό του εγκεφάλου του από πυροβόλο όπλο τό οποίο προκαλεί απώλεια των 3/4 της όρασής του και δεξιά ημιπληγία άνω και κάτω άκρου.

9.Γεννήθηκε στο Κέηπ-Τάουν της Νοτίου Αφρικής τό 1978

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

-Εργασία στην Εταιρεία MOTOR-OIL το 2003
-Εργασία από το 2004-2006 στην Εταιρεία IRON TENCO AE

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

1.Έπιχειρηματική Ηθική καί Διεθνής Επιχείρηση΄΄ Ημερίδα τού STUDENTS IN INTERNATIONAL BUSINESS Δεκέμβριος 2002
2.΄Χρηματοδότηση στη Ναυτιλία'' Ημερίδα τού Συλλόγου Φοτητών-Αποφοίτων Ναυτιλιακού Τμήματος Πανεπιστήμιου Πειραιώς,Μάιος 2003
3.Ή Χρηματοοικονομική Επίπτωση του Δλλαρίου στη Ναυτιλία καί η σχέση του μέ τό Ευρω'' Ημερίδα του Συλλόγου Φοιτητών-Αποφοίτων Ναυτιλιακού Τμήματος Πανεπιστήμιου Πειραιώς,Μάρτιος 2004
4.Ί.Μ.Ο Πρόσφατα μέτρα ασφαλείας σε πλοία και λιμένες [ Ι.S.O.S. Code ] καί εφαρμογή στήν Ελληνική ναυτιλία'' Ημερίδα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου πειραιώς,Μαίος 2004

ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

1.Παρουσίαση τών σκοπών της λειτουργίας,της αποτελεσματικότητας καί των εφαρμογών του συστήματος ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'',Πειραιάς 2003
2.Ναυπήγηση Ελληνικών παραδοσιακών σκαφών,Πειραιας 2000

Επικοινωνία:

Τηλέφωνα:698 2010822 και 210 9609176

e-mail:chris.1978@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου