Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ώρα της ιστορίας είναι τώρα

 Το μετεκλογικό τοπίο,όπως τείνει να διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες πρίν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα,με καταβαράθρωση των παραδοσιακών μεγάλων κομμάτων,είναι φανερό ότι θα περιχαρακώσει εκ των πραγμάτων τις προοπτικές της άρχουσας οικονομικής και διαπλεκόμενης πολιτικής τάξης στην Ελλάδα..


 Χριστόφορος Κοσμόπουλος,υποψήφιος Βουλευτής στη Β' Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Όλοι πλέον οι σοβαροί αναλυτές μέσα και έξω απο την Ελλάδα αναφέρουν,καθώς η ώρα της κάλπης πλησιάζει, ότι είναι πολύ πιθανό την Κυριακή των εκλογών να κυριαρχήσει πολιτικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το οποίο έχει καλέσει τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς σε ισότιμη μετεκλογική συνεργασία σχηματισμου της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης μετά το τέλος του Εμφυλίου.

Με μία πολιτικά ψύχραιμη ματιά φαίνεται ότι η ισχυρή στήριξη της πρότασης για διακυβέρνηση της Αριστεράς από το εκλογικό σώμα,αποτελεί μία εναλλακτική ρεαλιστική προοπτική η οποία,εφ όσον η κάλπη επιβεβαιώσει τις υπάρχουσες μετρήσεις, δεν απέχει παρά λίγες μέρες για να γίνει πραγματικότητα..

Αντίθετα,σε μια κρίσιμη χρονική  συγκυρία,μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, εφόσον δοθεί απο ικανή αριθμητικά μερίδα βολεμένων πολιτών και τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο η δυνατότητα να σχηματιστεί νέα καθεστωτική κυβέρνηση-όποια και αν είναι αυτή-ο λαός θα κληθεί να υποστεί ακόμη σκληρότερα μέτρα που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία των δύο τρίτων.

Νέο κύμα ανεργίας,λουκέτων και απολύσεων, νέες περικοπές μισθών,μεροκάματων και συντάξεων,αδίστακτο ξεπόύλημα δημόσιας περιουσίας,πολλαπλασιασμός των εξώσεων και πλειστηριασμών, νέοι χιλιάδες άστεγοι και εκατοντάδες αυτοκτονίες θα αποτελέσουν το αποτρόπαιο σκηνικό της επόμενης φάσης του Αρμαγεδώνα στην Ελλάδα.


Το μετεκλογικό τοπίο,όπως τείνει να διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες πρίν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα,με καταβαράθρωση των παραδοσιακών μεγάλων κομμάτων,είναι φανερό ότι θα περιχαρακώσει εκ των πραγμάτων τις προοπτικές της άρχουσας οικονομικής και διαπλεκόμενης πολιτικής τάξης στην Ελλάδα.

Στη χειρότερη περίπτωση για τις ασθενέστερες τάξεις,με τα κόμματα της Αριστεράς σε ρόλο δυνατής πλέον αντιπολίτευσης, πιο ενδυναμωμένα, με ισχυρότερη κοινοβουλευτική παρουσία, οι αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον των μεγαλοτραπεζιτών, των μεγαλέμπορων και των μεγαλοβιομήχανων-μελών δεκάδων εγκληματικών καρτέλ που ληστεύουν για δεκαετίες τους πολίτες- θα περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο μέσα στο κοινοβούλιο.

Μπροστά στις παραπάνω εναλλακτικές προοπτικές,οι εκφραστές της θέλησης και των συμφερόντων των πολιτικο-οικονομικών κέντρων του καθεστώτος, δεν μπορούν να κρύψουν τον πανικό τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχει έλθει η ώρα που οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στούς καθημερινούς δυνάστες της κοινωνίας που δεν είναι άλλοι απο τους τραπεζίτες,μεγαλέμπορους και μεγαλοβιομήχανους-ντόπιους και ξένους- και τους πολιτικούς τους εκφραστές.Αισθάνονται την καυτή πολιτική ανάσα ενός λαού που προσωπικά και συλλογικά σύρθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στα τελευταία σκαλοπάτια της αναξιοπρέπειας, της φτωχοποίησης,του εξευτελισμόυ και του τρόμου της απόλυτης ανασφάλειας.

Παραδέχονται,μέσα στο φόβο τους για την απώλεια της κυριαρχίας τους πάνω στις ζωές μας,ότι οι τραπεζίτες και οι μεγαλομέτοχοί τους που δεν είναι άλλοι απο τους μεγαλέμπορους και μεγαλοβιομήχανους,δεν είναι πάνω από 40-50 άνθρωποι σε αριθμό στην Ελλάδα.

Τόσο λίγοι άνθρωποι να καθορίζουν τη μοίρα τόσων πολλών..

Μιλάμε για τον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος που μαζί με τους πολιτικούς τους υποτακτικούς ελέγχουν τη χώρα και τις ζωές μας.

Οι μεγαλοτραπεζίτες λοιπόν ισχυρίζονται χωρίς ίχνος ντροπής,χρησιμοποιώντας τους σαν ασπίδα, ότι πίσω απο αυτούς υπάρχουν 55 χιλ εργαζόμενοι.Αδίστακτα προβάλουν σαν περιουσιακό τους στοιχείο τους πάνω από 2,3 εκατ πελάτες-καταναλωτές που τους έχουν αναγκαστικά εμπιστευτεί τα χρήματά τους η συναλλάσονται με οποιονδήποτε τρόπο με αυτούς.

Ξεχνούν ότι οι τράπεζες-οι ίδιοι- ενώ θα έπρεπε να είναι-έστω μέσα στα πλαίσια του συστήματος του υπαρκτού καπιταλισμού-επιχειρηματικές οντότητες με ενεργητική διαχείριση του κοινωνικού πλούτου και με αναχρηματοδοτήσεις στα υφιστάμενα δάνεια, έχουν μετατραπεί σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο σε επίσημους αδίστακτους τοκογλύφους που απομειζούν χωρίς ίχνος δισταγμού τον ιδρώτα των πολιτών.

Οι πλειστηριασμοι και για ελάχιστες ακόμα οφειλές, οι γκαγκστερικής έμπνευσης εισπρακτικές τους εταιρείες, τα θύματά τους που αυτοκτονούν απελπισμένα καθημερινά,είναι μια σκληρή πραγματικότητα που ο λαός νιώθει στο πετσί του..

Όπως είναι σκληρή πραγματικότητα το γεγονός ότι ενώ οι 50-60 τραπεζίτες και η παρέα τους δανείζονται με επιτόκιο 1% απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, δανείζουν το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τους φορολογούμενους πολίτες με το τοκογλυφικό επιτόκιο 5 και 6%.

Και όλα αυτά νομιμοποιημένα απο τα κόμματα της διαπλοκής που ζητούν τώρα και τα ρεστα απο το λαό,δηλαδή την ψήφο του..

Για να συνεχίσουν νομιμοποιημένοι το έργο της καταστροφής των ζωών μας και του τόπου..

Την πραγματικότητα αυτή γνωρίζουν πολύ καλά πλέον οι πολίτες που προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες.

Και δίνουν ξεκάθαρη εντολή στα κόμματα της Αριστεράς να σχηματίσουν κυβέρνηση τη Δευτέρα,λέγοντας στους δοσιλογους της χρεοκοπίας και της καταστροφής πολύ κοφτά και αποφασιστικά: Ως Εδώ !

Η ώρα της αλήθειας έχει έλθει.Η ώρα της ιστορίας είναι τώρα.


Χριστόφορος Κοσμόπουλος

υποψήφιος στη Β' Αθήνας

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου